Látnivalók

Veresegyházi

Medveotthon

  Veresegyházon 1998. november 24-én nyílt meg Közép-Európa egyetlen medvemenhelye. Az 5,5 hektáron elterülő együttes, 3,5 hektárnyi egybefüggő kifutójában kedvére játszhat a 39 barnamedve. 2000 nyarán került kialakításra a medvéknél már bevált technológia szerint a farkasok kifutója. Másfél hektár fás, dús növényzetű területet kapott az a 18 európai szürke farkas, akik először költöztek be. A Medveotthon területe körbejárható szakképzett gondozók vezetésével és, hogy az élmény maradandóbb legyen, még meg is kínálhatjuk a macikat almával és mézzel. 2009 őszén a Látogatók legnagyobb örömére elkészült a fából épített magas kilátó, amiről az egész medvekifutó jól belátható.
  A Medveotthon az év minden napján reggel 8 órától 19 óráig (télen sötétedésig) várja Kedves Látogatóit, még piros betűs ünnepnapokon is!

Cím: 2112 Veresegyház, Patak u. 39.

A park látogatása előzetes online foglaláshoz kötött, anélkül nem lehet látogatni a parkot.

Tel: +36 30 905 5201

Szadai

Safari Park

  Safari Park Szadán, amely Magyarország első és egyetlen autós szafari parkja.

  Ifj. Richter József régi nagy álma volt, hogy egyszer megvalósítson egy szafari parkot Magyarországon. A koronavírus okozta veszélyhelyzet felgyorsította ezt a folyamatot. Külföldi szakmai segítséggel, illetve a hatóságokkal, a polgármesterrel és a szadai lakosokkal való egyeztetés után május 20-án megnyitotta kapuit a Safari Park Szadán, amely Magyarország első és egyetlen autós szafari parkja.
  A látogatók szinte testközelből csodálhatják meg a gyönyörű állatokat: vannak olyanok, amelyek között autóval lehet elhajtani, míg másokat meg is tudnak etetni egészen közelről. A park segítségével azok is megtapasztalhatják, hogy milyen jól vannak tartva az állataink, akik alapvetően nem járnak cirkuszba.

  A látogatók biztonsága érdekében senki nem hagyhatja el az autóját, csak a kijelölt helyeken van lehetőség kiszállni. Az autók tükreit a parkon belül mindenkinek be kell hajtania, valamint a tetőablakot be kell csukni. A park látogatása előzetes online foglaláshoz kötött, anélkül nem lehet látogatni a parkot.

  A Magyar Nemzeti Cirkusz több mint 100 állata 5 hektáros területen szeretettel várja a szafarizni vágyókat!

Cím: 2111 Szada, Székely Bertalan út
( A libra Hoteltől mindössze 4 km-re )

Veresegyház

Főtér

  Ahogy a nagyközség kisvárossá fejlődött, Veresegyház arculata megváltozott, a település építészeti képe évről évre szebbé és rendezettebbé vált. A közelmúltban épített középületek Veresegyház város organikus építészetét tükrözik, amelyek többségében Zsigmond László Ybl díjas, városi főépítész munkáját dicsérik. A várossá avatás 12 éves évfordulóján adták át az új Városházát. A főtéren ezen felül megtalálható az egyedi Harangos Kút, valamint az esténként gyönyörű színekben pompázó szökökút.

A veresegyházi főtér a szállodával szemben található.

Veresegyház

Tó strand

  Egy igazán romantikus helyszínen, a Malom-tavon várja a frissülni vágyókat a strandunk.

  A strand 1928 óta üzemel, igazi retro érzést nyújt a fürdőzőknek. A fövenyt minden évben friss homokkal újítjuk meg.

  A helyszínről: vállfás öltöző, mosdóblokk, szabadtéri strandzuhanyok, étkezési lehetőségek.

Cím: 2112 Veresegyház, Találkozók útja 1.

Veresegyházi

Tavak, Tanösvények

  A Gödöllői dombság vízgyűjtő területén eredő patakok vizét a Veresegyházt is átszelő Sződrákosi patak gyűjti össze. A patak mentén helyezkedik el a négytagú tórész, melynek legidősebb tagja az Öreg-tó. A régen Malom tónak is nevezett vízfelület egyik része strandként üzemel, másik része horgászparadicsom. Felső része természetvédelmi terület. A tó ezen része különleges a területén honos országosan is ritka úszólápok és a nyári időszakban nyíló vízililiomok miatt.

  A területen húzódó kiránduló utat a Tanösvények Budapest körül sorozat hatodik elemeként, a helyi Tavirózsa Környezet- és Természetvédő Egyesület létesítette, a Duna-Ipoly Nemzeti Park és a WWF Magyarország szakmai támogatásával. A környezeti szemléletformálás segítése érdekében a tanösvény célja a veresegyházi vizes élőhelyek bemutatása, különös hangsúlyt fektetve az ökológiai folyamatok és az ember természetalakító tevékenységének megismertetésére. Kiemelt cél az emberi tájhasználat környezetre gyakorolt hatásainak közérthető nyelven való bemutatása.

Cím: 2112 Veresegyház, Találkozók útja 1.

Veresegyházi piac

Veresegyház főterén minden héten szerdán és szombaton kora reggeltől várja az érdeklődőket a veresegyházi piac és kirakodó vásár. Ételek, italok, ruhák, játékok, háztartási felszerelések, bútorok, szerszámok széles választéka jellemzi.

A veresegyházi piac a szállodával szemben található.
56-os emlékmű és

Református Templom

  Veresegyház református temploma II. József 1781-ben kiadott türelmi rendelete után épült 1784-től 1798-ig. Tornyát 1812-ben építették hozzá.

  A templom előtt áll Megyeri László szobrász 2006-ban avatott 1956-os emlékműve, mely török mészkőből és bronzból készült.

Cím: 2112 Veresegyház, Kálvin tér 1–2.

Római Katolikus Plébánia Veresegyház

Szentlélek Templom

  2016. május 14-én a váci püspök, dr Beer Miklós felszentelte Veresegyház város új katolikus templomát, a Szentlélek templomot.Az építkezés városi és egyházmegyei összefogásban épülhetett meg. A 400 hívő befogadására alkalmas templomot Nagy László építész tervei alapján, egy év alatt építették fel. A templom díszítésében veresegyházi művészek vettek részt. A templom orgonája Dunakeszin, harangjai Őrbottyánban készült.

Cím: 2112 Veresegyház, Szentlélek tér 5.

Veresegyházi

Termálfürdő

  A termálfürdő egész évben várja a pihenni vágyókat. A veresegyházi termálvíz összetétele a Széchenyi fürdőjéhez hasonló, ennél fogva ízületek degeneratív betegségei, idült és félheveny ízületi gyulladások kezelésére, ortopédiai, baleseti műtétek utókezelésre alkalmas.

  A fürdő jelenlegi területén egy nyitott termál- és egy gyerekmedence, illetve szauna és játszótér várja a vendégeket.

Cím: 2112 Veresegyház, Találkozók útja 2.

Erzsébet szobor és

Erzsébet park

  Közel száz féle örökzöld díszíti az Erzsébet királyné 1898-ban bekövetkezett, váratlan és tragikus halálát követően, 1898 novemberében létesített ligetet. Egyike volt a legelsőknek, amely emléket állított a gyönyörű királynénak. A tiszteletére Magyarországon ültetett, közel 3.000.000 emlékfából ide mintegy 48.000 került.
  Krími hársakkal szegélyezett sétány vezet a Gödöllőt – inkább, mint a bécsi Hofburgot – otthonának tekintő királyné szobrához, melyet 1901-ben, Ferenc József jelenlétében lepleztek le.

Cím: 2100 Gödöllő, Erzsébet Park

Gödöllői

Grassalkovich Kastély

  Magyarország legnagyobb alapterületű barokk kastélyát 1735 körül kezdte építtetni a XVIII. század egyik legtekintélyesebb magyar főura, Grassalkovich Antal (1694–1771) gróf. Az épület egyedi építészeti megoldásai mintaként szolgáltak a magyar barokk kastélyok számára. 1867-ben kezdődött az épület második fénykora.

  A jelenleg is állami tulajdonban lévő kastély állagmegóvási munkálatai 1985-ben indultak meg. Ennek eredményeként 1996-ban nyílt meg a Kastély Múzeum első állandó kiállítása: a díszterem és a királyi lakosztályok. A kiállítás azóta újabb termekkel gazdagodott. 2003-ban elkészült a Barokk Színház, 2004-ben pedig a Királydombi pavilon helyreállítása. 2010-ben európai uniós támogatással a királyi gyermekek nevét viselő Gizella- és Rudolf szárny nyerte vissza régi pompáját, megújult a kastélypark egy része, majd elkészült a lovarda és a barokk istálló rekonstrukciója.

  A gödöllői kastély történelmi tradíciói, színes kulturális programkínálata és egyedülállóan reprezentatív, megújított terei miatt ma Magyarország egyik legvonzóbb, legizgalmasabb intézménye, épülete.

Cím: 2100 Gödöllő, Grassalkovich-kastély

Máriabesnyői

Nagyboldogasszony Bazilika

  Az országban egyedülálló kétszintes barokk kegytemplom, a kolostorépület, rendkívül érdekes látványosságnak számít. A besnyői kápolnát, az alsó- és felsőtemplomot, valamint a kapucinus szerzetesek részére épített kolostort gróf Grassalkovich Antal és felesége alapította 1761-1771 között. Az altemplom családi sírboltjában tekinthetjük meg a művészi módon számukra megalkotott hatalmas márvány szarkofágot. A felső templomban helyezték el a Loretoi Mária-szobor fekete cédrusfából faragott másolatát, melyet a kapucinus szerzetesek gyalogosan hoztak el Loretoból. Az ország legkisebb kegyszobra (11 cm magas, 4 cm széles) is itt található, Máriabesnyőt híres búcsújáró hellyé tette.

Cím: 2102 Gödöllő, Kapucinusok tere 1.

Vácrátóti Botanikus Kert

A több mint 180 éves műemlék- és természetvédelem alatt álló romantikus tájképi kert hazánk legfajgazdagabb tudományos élőnövény gyűjteménye. Minden évszakban lebilincselő látványt nyújt 27 hektáron.
Közel 13 ezer növényfaj és fajta mellett 62 madárfaj, a tavakban 22 halfaj, illetve 73 puhatestű (csiga és kagyló) állatfaj él a területen.

Egynyári növénybemutatók, hangulatos sétautak, muskátli- és rózsa fajtabemutató várja egész évben a látogatókat. Pihenő padok a kert egész területén, nagyobb pihenőterek, padokkal és asztalokkal a Trópusi-háznál, a Vízimalomnál és a Ferenc-halomnál találhatóak.

Cím: 2163 Vácrátót, Alkotmány út 2-4.
Mogyoródi

Hungaroring

  Magyarország legmodernebb autóversenypályája, Budapest és Gödöllő között, az M3-as autópálya közelében található Mogyoród külterületén. A pálya elsősorban a Formula–1 magyar nagydíjról ismert, amit 1986 óta folyamatosan megrendeznek.

  A Hungaroring Magyarország Motorizációs Központja, amely nagyszerű lehetőségeket nyújt nem csupán az autó- és motorsport, hanem a száguldás, a sebesség szerelmesei számára is: a pálya területén sikerrel működő Vezetéstechnikai Központtól kezdve, az exkluzív pályahasználaton át, a gokartozáson keresztül a formulaautós élményvezetésig.

Cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.

Mogyoródi

Aquaréna

  Az élményparkban 26 darab, összesen másfél kilométernyi csúszdapálya kanyarog föld fölött és föld alatt. A kilenc medence között élménymedence, jacuzzi, háromszintes ugrómedence, valamint a lassan hömpölygő Lusta folyó várja a vendégeket. A sportolni vágyók röplabda, foci és tollaslabda pályán élhetik ki mozgásszenvedélyüket. A vendéglátó egységek pedig egész nap rendelkezésre állnak a vizipark területén.

  Nyitva tartási idő
  (minden év június második szombatjától augusztus utolsó vasárnapjáig)
  minden nap: 9-19 óráig

Cím: 2146 Mogyoród, Vízipark út 1.

 

Videók