A webhelyen cookie-kat használunk a felhasználói élményének növelése érdekében.

Az oldalon található bármely linkre kattintva engedélyezi, hogy cookie-kat állítsunk be.

ajanjuk-magunkat

Bemutatkozás
Szeretettel üdvözöljük honlapunkon. Az alábbiakban  elkalauzoljuk hotelünk, településünk környékén.
Szállodánk Budapest határától alig 20 km-re, Veresegyház szívében a Gödöllői dombságon terül el ezzel is lehetőséget nyújtva a zavartalan pihenésre vagy akár az aktív kikapcsolódásra.


rolunk1


Veresegyház a Cserhát közelében, délre a mogyoródi Gyertyános, a fóti Somlyó és a csomádi Magas-hegy, keletre és északra a Margita, valamint az Öreghegy határolja. Hideg vizű tavát a Szent Jakabi pusztán eredő Sződ-Rákos patak táplálja. Fényes Elek kiemeli Szadával való szomszédságát: „ezen helységnél emelkedik fel azon dombsor,  mely Szada felé nyúlik, amely híres fehér bort termő szőlőtőkéktől boríttatik”.

 line


Programok és látnivalók Veresegyházán és környékén


Veresegyházi  Medveotthon
 rolunk2 Veresegyházon 1998. november 24-én nyílt meg Közép-Európa egyetlen medvemenhelye. Az 5,5 hektáron elterülő együttes, 3,5 hektárnyi egybefüggő kifutójában kedvére játszhat a 39 barnamedve. 2000 nyarán került kialakításra a medvéknél már bevált technológia szerint a farkasok kifutója. Másfél hektár fás, dús növényzetű területet kapott az a 18 európai szürkefarkas, akik először költöztek be. A Medveotthon területe körbejárható szakképzett gondozók vezetésével és, hogy az élmény maradandóbb legyen, még meg is kínálhatjuk a macikat almával és mézzel. 2009 őszén a Látogatók legnagyobb örömére elkészült a fából épített magas kilátó, amiről az egész medvekifutó jól belátható. A Medveotthon az év minden napján szeretettel várja a Látogatókat még piros betűs ünnepnapokon is!

 

Veresegyházi Tavak
Veresegyházi Tanösvények

1987-ben az Öreg-tó és Pamut-tó közötti közbenső terület kikotrása mellett, a Sződrákosi patak felduzzasztásával hozták létre az Ivacsi tavat. Horgászok igen kedvelt helye lett. Félszigetén Mitsui Sen Hullám c. kőfaragott szobra látható. A veresegyházi Ivacsi horgásztó legfőbb jellemzői a kiváló természeti környezet, a végtelenül nyugodt körülmények és a halban gazdag vízterület.
rolunk3 
rolunk4 rolunk5 Veresegyházi Átrium Galéria

1997-ben épült. Üzletházként és galériaként is funkcionál. A veresegyházi takarékszövetkezetnek ad otthont, az emeletén működik a városi könyvtár.
Az Üzletházban és az új Mézes völgyi Általános iskolában Kun Éva Veresegyházon élő keramikus művész Dísz kutai láthatók.

Műemlékek, képzőművészeti alkotások

A Szent Erzsébet tiszteletére szentelt római katolikus templom Migazzi váci püspök kezdeményezésére 1777-ben épült copf stílusban, egyhajós homlokzati tornyos formában. Főoltárképe  Szent Erzsébetet ábrázolja. Márványutánzatú oltárképe és értékes szószéke XVIII. századi munka.

 

 rolunk6

Golgota szoborcsoport
A római katolikus templom kertjében található, barokk stílusban készült.


„Anya " -  szobor
II. Világháborús Emlékmű a  római katolikus templom mögötti téren 1996. augusztus 20-án avatták fel. Alkotója:  Kő Pál  Munkácsy - díjas szobrászművészReformátus templom
II. József 1781-ben kiadott Türelmi Rendelete jegyében épült 1784-1798-ig.

 
Tájház
Felújítás alatt. Átmenetileg nem látogatható.
rolunk8
rolunk7
 

Világháborús Emlékmű és Székely kapu

A Kisvendéglő melletti Hősök parkjá-ban. A székely kapu az erdélyi testvértelepülés, az erdélyi Atyha község ajándéka.
 rolunk10

rolunk9 Újjászületés
Mitsui Sen Magyarországon élő és Veresegyházhoz kötődő Michelangelo-aranyérmes  szob-rász és grafikus alkotásai. A Fő téri Posta hivatal előtt az Ivacsi vasúti megállónál, valamint a Fenyves és az Ivacs-tó közötti  romantikus környezetben kialakított Japán - Magyar Barát-ság Emlékparkban. A szobrot 1996-ban a Millecentenárium emlékére készítette el.

rolunk12

rolunk11


A Fő téri Üzletházban és az új Mézes völgyi Általános iskolában (Fő út 53, Mogyoródi út 5-7.) Kun Éva Veresegyházon élő keramikus művész Dísz kutai láthatók.

rolunk13

 

Veresegyházi Termálfürdő

A termálfürdő egész évben várja
a pihenni vágyókat. Vendégeik
rendelkezésére állnak a téliesített
faházak és a nyitott termálmedence.
A termálvíz összetétele megegyezik
a Széchenyi fürdő vizével, alkalmas
az emésztő- és mozgásszervi
megbetegedések kezelésére, sőt
ivókúrára is lehet használni.

rolunk14
Veresegyházi piac

Veresegyház főterén minden héten szerdán és szombaton kora reggeltől várja az érdeklődőket a veresegyházi piac és kirakodó vásár.


 

 

piac
Gödöllői
Grassalkovich Kastély


Magyarország legnagyobb
alapterületű barokk kastélya,
amelyet gróf Grassalkovich
Antal építetett.

 

 

rolunk16

 

Gödöllő, Máriabesnyői 
Nagyboldogasszony Bazilika
 


A templomot gróf Grassalkovich Antal és felesége alapította 1761-1771 között. Az ország legkisebb kegyszobra, amely a felső-templomban található, Máriabesnyőt híres búcsújáró hellyé tette.
rolunk15


Fót Római katolikus templom
A magyar romantika egyik legjelentősebb alkotása, amely Ybl Miklós tervei alapján készült.

rolunk17 rolunk18

 
Mogyoródi aquapark:

forma1 01
A mogyoródi Hungaroring mellett fekszik, autóval könnyen megközelíthető. Az élményparkban 21 csúszda, összesen másfél kilométernyi csúszdapálya kanyarog föld fölött és föld alatt. A kilenc medence között, élménymedence, jacuzzi, háromszintes ugrómedence, valamint a lassan hömpölygő Lusta folyó várja a vendégeket.
forma1 03

Mogyoródi Hungaroring:

A Hungaroring versenypálya az M3-as autópályán közelíthető meg. Az autópályát a jelzésnek megfelelően a 20. kilométerkőnél hagyja el, és a táblázásnak megfelelően a Hungaroring versenypálya Mogyoród községen keresztül érhető el.
forma1 06
forma1 09

 

Vácrátóti Arborétum:

A kert az ország legnagyobb botanikus kertje, s egyben a leggazdagabb hazai élőnövény gyűjtemény, amely 29 hektárnyi területén közel 13,000 növényfajt és fajtát mutat be.
forma1 12
forma1 13